Antalet annonsvisningar används ofta som ett mått på hur framgångsrik en kampanj har varit. Men om du vill få ut mer av varje kampanj, öka konverteringen och bygga varumärkeskännedom måste du använda annonser som konsumenterna interagerar med, inte bara ser.

Korttidsminne vs. långtidsminne
När du ser en annons i media, på stan eller i sociala medier lagras den i ditt korttidsminne. I korttidsminnet har vi information som vi använder för stunden, och därför är kapaciteten begränsad. Det innebär att du kan minnas ungefär sju saker under högst 20-30 sekunder, sedan frigörs plats för nya intryck. En annonsvisning som du enbart ser finns alltså bara kvar i ditt minne under en mycket kort tid.

Om konsumenten däremot interagerar med annonsen eller gör något som förknippas med varumärket skapas ett minne i långtidsminnet. Långtidsminnet ligger i Hippocampus och används bland annat för att kalkylera, jämföra och förstå saker på ett djupare plan. Till skillnad från korttidsminnet har detta minne stor kapacitet som gör att du kan minnas interaktioner mycket längre. I genomsnitt minns vi interaktioner från några dagar till några veckor.

Enorm skillnad för dina annonskampanjer
Om vi jämför en vanlig annonsvisning som finns kvar i minnet i 30 sekunder med en interaktion som finns kvar i en vecka betyder det att en interaktion är värd minst 10 000 gånger mer.

För bästa kampanjresultat bör annonsörer använda format som leder till positiva interaktioner mellan varumärket och konsumenterna, så kallad High Positive Brand Impact, något som vi är riktigt duktiga på.

Vi kan hjälpa dig med vår expertis
Vi på Adoveo är experter på att skapa annonser som engagerar positivt. Baserat på vår djupa kunskap och förståelse för hur konsumenter interagerar med olika annonser kan vi hjälpa ditt företag eller organisation att öka er varumärkeskännedom tusen gånger om.

Klicka här för att ta del av några inspirerande kundcase.

Share with: