Det har skett en snabb förändring på arenan för att lansera FMCG produkter.

För att få uppmärksamhet hos konsumenterna och hyllplats i butik krävs marketing och den digitala marketingdelen växer nu kraftigt. Det finns en rad digitala kanaler och här kommer tips inför en lansering.

Den digitala världen öppnar helt nya möjligheter att skapa effektiva marketingkampanjer och vi ger här 6 tips baserat på erfarenheter.

  1. Erbjudande direkt till mobilen

Skapa ett aktuellt erbjudande som konsumenten kan få direkt till mobilen. Mobilen bär alla konsumenter jämt och ett mobilt erbjudande finns på plats när det ska användas. Med ett tillfälligt erbjudande undviker du en generell prissänkning som slår mot lönsamheten.

  1. Var generös

Erbjudandet ska upplevas som generöst och seriöst. Alla tycker om att göra en bra affär och om ett bra erbjudande dyker upp ska det vara lätt att tacka ja. Om du är orolig att det ska kosta för mycket är det bättre att göra ett mycket bra erbjudande som gäller kort tid än ett mindre bra som räcker längre. Tänk på att det alltid är mediekostanden som är dyrast så spill inte mediapengar på för dåligt erbjudande.

  1. Observations värdet ökar med tydlighet

Observationsvärdet på en annons ökar drastiskt med ett tydligt erbjudande än om det inte finns ett erbjudande. Men konsumenten måste snabbt förstå att de kan göra ett kap. Allt går fortare och alla har mindre tid, så tydlighet premieras. Förstår man budskapen snabbt agerar man snabbt.

  1. Segmentera din målgrupp, A/B Testa

Alla lanseringar har en initial målgrupp. Analysera och vänd dig till den först och A/B testa olika nyanser, grafik och budskapsvariationer. När du sett vad som fungerar, sätt upp KPIer och budget och öka snabbt lanseringen.

  1. Syftet, välj vad du vill uppnå med lansering

Alla varumärken och produkter har sin utmaning, Vill du göra en bred lansering av en ny smak? Vill du förklara något? Vill du re-lansera en befintlig produkt? vill du hitta ambassadörer? För varje syfte görs kampanjen annorlunda. Tänk igenom syftet allra först och anpassa kampanjen därefter.

  1. Always-ON – Brand awareness och interaktivitet

På internet tröttnar konsumenterna fort så det gäller att skapa engagemang och förändring. Genom interaktivitet med konsumenten ökar brand awareness direkt. Interaktivitet påverkar Hippocampus, ett hjärncentra för att komma ihåg saker och ett bra erbjudande i kombination skapar engagemang. Variera erbjudanden på olika produkter till olika målgrupper över tid så är uppehålls intresset.

Want full Case study regarding this campaign? We can send it to your email!

[contact-form-7 id=”3176″ title=”Blog n1 test Coca cola”]